Projecten

Foodsavers: sociaal aan de slag met voedseloverschotten

Wereldwijd wordt zo’n 30% van ons eten verspild. Terwijl er veel plekken in de wereld zijn waar mensen honger hebben. Bijna de helft van deze gezonde en lekkere producten haalt ons bord niet. Ze belanden op de afvalberg. Ze worden verspild omdat ze niet op tijd bij de consument of producent terecht komen. 

Wat als voedseloverschotten nuttig blijken te zijn? De Winning ging hiermee aan de slag en het resultaat mag er zijn!

In het kader van de Week van de Smaak kan u komen proeven en genieten van de oesterzwamkroketten. Een heerlijk gerecht op basis van voedselresten die anders weggegooid zouden worden!

Dit alles in combinatie met het oog op tewerkstellingskansen voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat: rondleiding in de oesterzwamfabriek Jan Raymaekers in Geetbets, aansluitend kan u de oesterzwamkroketten zelf proeven en beoordelen

Wanneer: 23 november van 17 tot 20 uur

Locatie: Jan Raymaekers, Kasteellaan 9, Geetbets

Inschrijven: info@foodsavers.be

  • Link