Biotuin

Wij garanderen gezonde, onbespoten en gifvrije groenten

Onze biotuin biedt een uitgebreider assortiment van smaken dan het ‘vers’-assortiment in de supermarkt.

Op een veld van 1,2 ha in Loksbergen verbouwen wij groenten in onze biologische en ecologische groentetuin. Een deel van deze oogst gaat regelrecht naar onze huisbereide quiches of groentetaarten. Verder werken we goed samen met de bio veiling en een aantal partners met groentepakketten. Hiernaast verkopen wij onze heerlijke groenten ook rechtstreeks aan ons veld.

We oogsten op jaarbasis een 50 à 60-tal verschillende soorten groenten: van de gekende soorten zoals diverse kolen, sla, wortelen, enz. tot de vergeten groenten zoals warmoes, raapsteel, paksoi, enz.

Wat is een biotuin?

Biologisch tuinieren stoelt op  enkele eenvoudige principes: respect voor de bodem, het bodemleven en al wat leeft.

De Winning tracht de organische kringloop en het natuurlijk evenwicht in stand te houden door enkel producten van natuurlijke oorsprong te gebruiken. Ziekten en plagen worden zoveel mogelijk preventief en op een natuurlijke wijze behandeld en indien er toch een bestrijdingsmiddel moet gebruikt worden, is dit een natuurvriendelijke product. Wij vermijden het gebruik van chemisch bewerkte voedingsstoffen en bestrijdingsmiddelen.

Wil je meer informatie omtrent onze biotuin of genieten van onze producten? Neem dan contact op met onze verantwoordelijke biotuin.

Meer info
t. 013 53 11 59 | bestellingen@dewinning.be